Mera ko-liv

Korna kom snabbt in i lösdriftslivet och trivdes så till den grad att de mjölkade LÅNGT över den förväntade mjölkmängd, som använts vid kalkylen av bygget. Det visade sig att lösdriften var en välplanerad ladugård, där korna trivdes – helt utan styrande grindar – korna fick med andra ord göra precis som de ville. Det finns rådgivare som förespråkar styrning och de som förespråkar fritt.

Hultet Ranch är en gård som bevisar det senare – nyckeln ligger i att planera väl, ha stora ytor där även en ranglåg ko kan ”komma undan”, äta utan att bli störd och tillräckligt med rymliga, bekväma liggbås för att kunna lägga/resa sig. Halkfria gångar är också ett stort plus.

Häng med på fler bilder från Hultet Ranch!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...