Det närmar sig…

Så en dag kom Roboten! Det var onekligen lite spännande när den glänsande röd lossades från lastbilen som transporterat den ända från Holland till Hultet Ranch! Nästa steg var att den, på något sätt, skulle in i ladugården.

Det var bråda tider – massor av installatörer, snickare och annat löst folk var på plats, för att färdigställa bygget! Själva mjölkningen skedde de sista veckorna på 6-7 båsplatser, handskottning av gödsel hade varit standard längre än så. Snickarna började prata om att de inte skulle hinna färdigställa tills utsatt datum, men det var inte ett alternativ…korna skulle in i sitt nya hem ”nu”!

Det hade varit en tuff höst för korna, med dåligt väder, mycket mastiter och annat som ställde till det. Korna gjorde sitt bästa, men snittmängden på mjölk var nere i just över 23 liter per ko/dag. Alla längtade tills att det var dags för inflyttning.

Häng med på bilder från när Roboten kom till Hultet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...